fredag 13 juli 2012

På tur

Men vad är detta? Jo, ett runt gammalt fönster på Café Rävasten mellan Älvsbyn och Boden.
Så här ser huset ut, man kan sitta både inne och ute när man ska fika. Ser ni den lilla räven? Jag glömde att fotografera bullarna! De är de största som jag har sett, ungefär som tre vanliga... och väldigt goda och nygräddade. Vi har återigen följt uppmaningen från den 20 juni och varit på en liten dagsutflykt per bil. Viktigt att se till att bränslet fylls på, både på bil och människa.
 Mysig innemiljö! Vill också ha en kakelugn!
 Mysig utemiljö!
 Daggkåpan samlar regndroppar så praktiskt i sina blad.

Sedan var vi till det ganska nyöppnade konstmuséet i Boden, Havremagasinet. Rekommenderas! 6 våningar med olika konstnärers verk, både tavlor, skulpturer och videoinstallationer. Just nu av konstnärer från olika delar av världen. Mycket läcker miljö, man tar hissen högst upp och går sedan nedåt, för att avsluta i källaren, där det var en mycket suggestiv installation som ska påminna om kyrkogården i Normandie. Men min favorit var nog silverhästarna i olika storlekar, bland glas och speglar, som man fick gå sakta emellan...

Långt utanför Luleå centrum hittade vi sedan denna plats, Lövskärs hamn. Vilken vacker vy!

Det finns många båtmänniskor i dessa kuststäder. Och väldigt många, stora, dyra, fina båtar. Vi har bara en liten båt, lämplig för rodd eller sakta puttrande på vår närmsta sjö. Men alla vill vi ut på vatten när det är sommar. Det hör till! Det är så somrigt... (Och vad heter den vackra blomman på bilden???)
På Lövskär fanns också ett litet café där vi avslutade dagen med att äta glass på altanen, medan vi spanade på båtar och måsar. En semesterdag till ända. När man har varit borta en hel dag så känns det som om man varit borta en hel vecka, så många intryck får man. Och då har vi ändå bara hållit oss på "hemmaplan"!

1 kommentar:

  1. Tack för dina fina kommentarer :) Jag har svarat på dem, på plats ;)
    Tycker mycket om det här inlägget. Dagsutflykter ÄR verkligen som minisemestrar. Underbart! Just att det får ta den tid det tar ... det är vardagslyx!
    Det är något speciellt med kustlinjen, hav, vart än man är. Det är antagligen de öppna vyerna, horisonten, som gör att man får lite perspektiv på tillvaron :)
    Och små mysiga fik :) Guldkorn!
    Önskar dig en skön helg!

    SvaraRadera