onsdag 25 juli 2012

När börjar det riktiga livet

Fredrik Lindström är ju mest känd från TV:s På spåret och andra underhållningsprogram, men han kan ju också skriva. Tillsammans med Henrik Schyffert har han gjort showen och skrivit boken Ljust och fräscht.
När börjar det riktiga livet är en samling noveller, ett format som är perfekt när man vill läsa något kort som både är tankeväckande och lite fyndigt. Till exempel får man läsa om mannen som skaffar båt för att kunna fånga fler kvinnor, om den lille gossen som har så mycket leksaker och gosedjur att han nästan drunknar i dem, om paret som har svårt för att välja inredning eftersom allting måste vara rätt "vi", om strumpor som alltid kommer bort vid tvätten och vad det kan förorsaka i längden, om att alla som hostar på teatern kanske borde starta en egen förening och om vad det egentligen innebär att ha ett topputrustat kök. Man hör Fredriks lite förnäma röst när man läser och det är flera gånger som man känner att ett leende växer fram, skapat både av glädje, men också över att vi människor har så stora i-landsproblem. Boken får 3 burkar.

När börjar det riktiga livet? 
 Bild från Adlibris

1 kommentar:

  1. Jo den är bra den boken. Äldstsonen fick den som julklapp att läsa stilla kvällar i Etiopien. Han gillar nämligen nämnde författare och då speciellt tv-serien "dialektmysteriet". /stickerksan

    SvaraRadera