onsdag 4 juli 2012

I djurparken

Välkommen till en rundtur i djurparken! Idag börjar vi hos fåren som betar glatt i fårhagen. Om vi bjuder dom på lite knäckebröd blir de väldigt glada och vill vara våra vänner för livet.
Sedan går vi till sädesärlan som trippar runt på gräsmattan hela dagarna. Vad hon hittar där kan man ju undra men hon "betar" i gräset hela tiden. Undrar om hon vet om att hon egentligen ska flyga?! Tänk om hon tror att hon är ett får!
De vackra hästarna får vi besöka i grannens hage. Just nu vill de inte utföra några svårare konster än att sova-stående-med-stöd. Det är ingenting som jag skulle klara även om jag tränade, så det är ju ganska imponerande trots allt.
I den lilla skräckkammaren, som varje turistattraktion bör ha, hittar vi t.ex. spindelmannen. Om man vill så får man klappa den. Gärna med en hoprullad tidning.
De söta tvillingarna nyckelpigorna tränar inför kvällens föreställning: hopp med prickigt paraply utan skyddsnät. Kl. 18.00 vid häggen. Inträde 10 kr för vuxna och 5 kr för barn.

Innan nästa bild vill vi be känsliga personer att blunda. Kan vara traumatiskt för vissa.


Så här kan det gå om man inte är snäll. Så här kan det gå om man envisas med att sticka oskyldiga människor. Så här kan det gå även om man bor i en djurpark. Förstått!?
Idag är det sol. Man har nästan glömt hur den ser ut... :-)

5 kommentarer:

  1. Trots de otäcka bilderna så ser det väldigt grönt, frodigt och somrigt ut!!! Börjar längta norröver (eller söderöver), eller bara hemifrån och det vardagliga ett tag... Bara EN ynka arbetsdag kvar till SEMESTERN (och "grönbetet"). Men hur ska man orka en dag till???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håll ut! Håll ut! Man får inte vara så trött att man faller ihop när semestern börjar, för då tar det så´n tid innan man orkar göra nå´t kul!

      Radera
    2. Det var ena vildsinta myggor ni hade där. Min ena fotrygg kliade vansinnigt inatt. Men, jag kan trösta de finns här också.
      Har ikväll lagt ut gräsklipp,som jag fick av grannen, runt blommorna och håller nu på att vattna den torra jorden. Imorgon blir det VARMT!/stickerskan

      Radera
  2. Vilken trevlig djurpark du har.

    SvaraRadera
  3. HAHAHA! :) Klappa med tidningen :)

    SvaraRadera