torsdag 24 maj 2012

Lev livet lugnare

Sarahs andra halva av Lisa Genova är en berättelse om den supereffektiva karriärkvinnan Sarah, som både sköter sitt kvalificerade arbete, sitt hem och sin familj utan att knappt hinna andas... En dag kraschar hon med bilen på väg till arbetet och hela livet förändras.
Hon drabbas av vänstersidig neglekt, en neurologisk skada som berövar henne förmågan att uppfatta vänstra halvan av verkligheten!
Detta är en roman om en sjukdom och vägen tillbaka till ett liv, men kanske inte det liv som hon hade innan olyckan. Hur lever vi idag egentligen? Vad är det vi stressar för? Vad är egentligen viktigt i livet? Och hur ska man upptäcka det på ett annat sätt, än det Sarah tvingas göra? Man kan ju läsa denna bok, så får man sig i alla fall en tankeställare...
Omslaget är fint, men ger en känsla av att det är en romantisk berättelse. Det är det inte, även om naturligtvis kärlek också finns i Sarahs liv. Boken får 4 burkar.
Har du läst den? Skriv gärna vad du tyckte om den!
Sarahs andra halvaBild från Adlibris

2 kommentarer:

  1. Har inte läst boken, men eftersom jag precis gått med dessa funderingar idag, så kanske man skulle läsa den.... Vad går egentligen livet ut på? Och vad stressar man egentligen för...?

    SvaraRadera
  2. Tyckte mycket om den här boken. Intressant och tankeväckande och det var inte den vanliga deprimerande sjukdomsskildringen.
    Författarens förra bok, "Fortfarande Alice" om en kvinna som drabbas av Alzheimer, var ännu bättre.

    SvaraRadera